Friday, November 19, 2010

Selamat Pagi

Assalamualaikum dan selamat pagi semua

Hari ni saya kembali setelah beberapa minggu menyepi dari dunia blog. Kesibukan dengan pekerjaan membuatkan saya terpaksa menghadkan waktu saya di sini. Dan apabila ada waktu-waktu terluang saya lebih suka mengadap FB, mengadap games (berladang, apa lagilah kerja saya) untuk merehatkan minda dan berbual bersama sahabat-sahabat saya di FB terutama Yoyam, Ilana, Fahris, Izal, Rahma, Ayang, Udin dan ramai lagi.

Pagi Jumaat ini cukup tenang dan indah. Jam 6.40 pagi saya menghantar emak ke tempat kerja. Melihat keindahan alam di waktu pagi memang menggembirakan hati saya. Hari ini saya bercuti. Habiskan cuti tahun. Pantas sekali masa berlalu. Hanya tinggal sebulan lebih lagi dan kita semua akan meninggalkan tahun 2010. Begitu juga usia kita, meningkat dari setahun ke setahun dengan cepat sekali. Pejam celik, pejam celik , hari sudah bertukar, masa sudah berganti. Bak kata pepatah, 'rumah kata pergi, kubur kata mari'. Tapi amal ibadat saya, adakah makin bertambah? Hmmm ... masih banyak kekurangan lagi. Insya Allah saya akan cuba perbaiki. Kebahagiaan yang saya kejar bukanlah kebahagiaan di dunia sahaja tetapi di sana (akhirat) tempat kita yang kekal abadi.

Apa aktiviti saya hari ini? Entahlah, saya pun masih belum pasti lagi. Cuma sebentar lagi saya mahu keluar, pergi EON Bank. Ada sedikit urusan di sana. Lepas itu, cadangnya ingin mengadap kertas-kertas latihan dan ujian pelajar-pelajar. Kerja yang tak pernah selesai. dari tempat kerja hingga ke rumah hingga ke hari cuti. Hmmm ... jangan merungut ya. Terima semuanya dengan ikhlas. 

Saya berhenti dahulu. Nanti saya sambung, perut dah berbunyi, minta diisi ... badan pun dah ada bau-bau kambing ... hehe ... ehhh iya ke??? arghhh mana ada? wangi aja .... ^_^No comments:

Post a Comment