Friday, March 11, 2011

Story About Me

Jam sekarang tepat jam 12 malam. Saya masih dihadapan pc. Mata saya masih segar lagi sebenarnya. Ialah saya baru sahaja menjiruskan badan saya. Hmmm ... kalau DIA tahu pasti DIA akan marah saya mandi malam-malam. Sebenarnya saya dah tinggalkan tabiat mandi tengah malam ni kerana diceloteh atau boleh dikatakan dinasihati oleh seseorang ^_^ tapi malam ni hmmm .... saya rasa badan saya tak best sebenarnya. Balik kerja hari ni hampir jam 7 petang. Lepas buat apa-apa yang patut hehe rutin harian, saya terbabas di atas katil. Keletihan sangat. Badan pun rasa nak deman, sejuk-sejuk panas. Mata saya memang tak boleh nak buka bila mak gerak saya dalam jam 9 malam tadi, ntah apa yang bergayut kat mata saya. Tapi nasib baik tak lama lepas tu, saya tersedar (hampir jam 10 malam). Itupun lepas kaki saya terkena simpul mengkarung (kekejangan). ^_^ Kaki saya masih sakit lagi kerana terjatuh hari tu, tapi ok lah saya masih leh gi kerja. Jalankan aktiviti saya seperti biasa.

Sebenarnya beberapa hari ni banya peristiwa yang tak best berlaku kepada saya. Saya banyak termenung memikirkan satu demi satu apa yang berlaku kepada saya. Apa yang saya rancangkan dan inginkan tidak kesampaian. Tapi saya faham kenapa dan mengapa dia membatalkan rancangan kami. Lagipun bukanlah nak dikatakan batal, cuma ditangguhkan sedikit masa lagi. Sebenarnya saya dah lama tunggu saat-saat ini. Jadi bila terpaksa ditangguhkan lagi, saya rasa sedikit kecewa. Hanya Tuhan sahaja yang mengetahui perasaan hati saya. Suka duka, setiap rasa yang saya alami. Sukar untuk saya luahkannya di sini. Apa-apa pun saya hormati keputusannya kerana saya faham situasi dia. Tiada apa yang menggembirakan hati saya selain dari mengharapkan kejayaan dia. Lagipun niat dia murni, untuk membangunkan anak bangsanya, untuk memberi pendidikan kepada mereka. Seperti mana yang saya sering beritahu, saya akan sentiasa tersenyum apabila dia tersenyum. Doa saya sentiasa ada untuknya mengharapkan kejayaannya, kegembiraannya, moga dia dilindungi oleh Allah selalu. Apa-apa pun saya tetap tunggu dia di sini.

Story lain tentang saya ialah saya jatuh. Puas saya dimarahi dia...hehe tapi nak buat cam mana, benda dah jadi ^_^ dan sekarang saya paling risaukan Danish. Adik telefon dah 5 hari Danish deman panas. dah bawa ke dua buah klinik, tapi demannya tak sembuh lagi. Mak dah nasihatkan bawa ke hospital, takut kalau deman nyamuk atau deman panas. Bahaya kalau budak-budak kena demam. Bila dengar Danish demam, hati saya mulalah tak tentu arah. Danish permata hati saya, cinta hati saya. Manja saya. Segala-galanya untuk saya. Mulalah saya di sini tak senang duduk, hati, perasaan dan fikiran saya asyik teringatkan dia. Moga Danish cepat sembuh ya. Mak Long sayang sangat kat Danish. Tak sabar nak tunggu Danish balik pada hari sabtu atau Ahad ni. Ingin saya memeluknya. Ingin saya tanya padanya 'berapa banyak sayangnya pada saya' dan dia akan tunjukkan dengan tangannya. Rindu sangat mak long ....

Hari ni  10 hb (tapi sekarang dah masuk 11hb sebab dah 12.30 pagi),  pelajar-pelajar saya dah start presentation. dari pagi saya duduk di dewan kuliah mendengar presentation mereka. Dari jam 9 pagi hingga 6 petang. Sebab tu saya lebih suka mengajar dari mendengar. Keletihan sangat....hehe .... ada yang bagus dan ada yang saya nampak tidak buat persediaan. Hmmm ... biasalah mereka, faham sangat ...last minit punya kerja tetapi saya tahu ada di antara mereka telah melakukannya dengan bersungguh-sungguh. Ialah saban malam saya terpaksa melayan sms dan email-email mereka untuk check segala maklumat sebelum dibentangkan. Apa-apa pun saya puji pelajar saya semester ni kerana saya nampak kesungguhan mereka.

Saya stop sini dulu. Nanti saya sambung lagi... Selamat Malam .... Selamat Tidur ... ^_^

No comments:

Post a Comment